Onze ecoattitude

U bent hier: Home / Onze knowhow / Onze ecoattitude

COPHANA voert een doelbewust milieubeleid opdat het zijn activiteiten kan uitoefenen met het allergrootste respect voor het algemeen belang. Daarbij leeft het alle relevante nationale wetten en Europese richtlijnen na.

 

Ons milieubewustzijn uit zich concreet in de volgende punten:

  • Ons gebouw beantwoordt aan de hoogste isolatienormen en is uitgerust met zonnepanelen die constant een gecontroleerde temperatuur tussen 15 °C en 25 °C garanderen. Bij de bouw en plaatsing werd een beroep gedaan op de milieukennis van de groep Gazeley, die tekende voor de aanleg van het logistieke bedrijventerrein. Die benadering is onder meer gebaseerd op de initiatieven Eco Template*, zoals de recuperatie van regenwater, een optimale benutting van natuurlijk licht, een vestiging met een aangepaste infrastructuur, het gebruik van recycleerbare materialen. 
  • Bij onze activiteiten kiezen wij zo veel mogelijk voor hernieuwbare en niet-vervuilende middelen en gebruiken we producten en materialen die recycleerbaar zijn en een kleine ecologische voetafdruk hebben: kartonverpakkingen, biologisch afbreekbare beschermplaatjes.
  • Ons personeel moedigen wij aan om in de onderneming aanbevolen werkwijzen te volgen en wij ondersteunen de implementatie van concrete maatregelen op het terrein: energiebesparingen, afvalsortering, autodelen. Voor het welzijn van onze werknemers verbinden wij ons ertoe om hen te voorzien van veilige en aangename werkomgevingen die hun gezondheid en hun welzijn garanderen en bevorderen.